Paul Braun
Werving en Selectie Partner – Recruitment Partner – Headhunter

In 2017 ben ik Braun Family Recruitment gestart en ben ik voor verschillende families in binnen- en buitenland personeel gaan zoeken.

Hoe is Braun Family Recruitment ontstaan?
Sinds 2010 werk ik als externe recruiter voor verschillende familiebedrijven in Nederland. In 2017 ben ik benaderd door een familie met de vraag of ik voor hun beheerders kon zoeken voor hun landgoed. Dat heb ik succesvol gedaan. Daarna volgde een gestage groei van Braun Family Recruitment. Inmiddels weten families in binnen- en buitenland mij goed te vinden.

De werkwijze van Braun Recruitment:
Ik streef naar een intensieve, professionele en eerlijke samenwerking met een lange termijn focus. Een goede wisselwerking en samenwerking tussen mij en de opdrachtgever is essentieel om succesvol te zijn en te blijven. In het gehele proces positioneer ik mijzelf als adviseur van de kandidaat en familie.

De families voor wie ik werk en de kandidaten met wie ik werk waarderen mijn discretie, inschattingsvermogen, professionaliteit, out of the box benadering, energie, doorzettingsvermogen, geduld, creativiteit, objectiviteit, humor en mijn sterke en diverse netwerk.